Türkiye’den Globale Pazarlama Platformu


Ülkemizi global pazarda rekabetçi konuma yükselten yazılım sektörü, son yıllarda “Pazarlama teknolojileri” alanıyla ön plana çıkıyor. Bu pazarın önemli oyuncularından biri olan SmartMessage, yenilenen ürün yapısı ve global pazardaki gücü ile Türkiye’yi bu platformda üst seviyelere taşımaya hazırlanıyor.

Son yıllarda Türkiye’deki yatırımların büyük oranda yazılım alanında öne çıktığı gözlemleniyor. Pazarlama teknolojileri segmenti de yazılım sektörü içinde ön plana çıkan uzmanlıkların başında yer alıyor. Bu alanda yaklaşık yirmi yıldır faaliyet gösteren Türk mühendislik şirketi SmartMessage, yenilenen platformu ile uluslararası arenada Türkiye’yi daha rekabetçi bir noktaya ulaştırmaya çalışan oyunculardan biri olmanın heyecanını yaşıyor. SmartMessage’ın CEO’su Oğuz Küçükbarak, tüm dünyada yaklaşık 350 milyar dolarlık bir hacmi bulan pazarlama teknolojileri alanında Türk firmaları için ciddi fırsatlar olduğunu belirtiyor.

 

350 milyar dolarlık pazar büyüklüğü

SmartMessage’ın CEO’su Oğuz Küçükbarak, tüm dünyada yaklaşık 350 milyar dolarlık bir hacmi bulan pazarlama teknolojileri alanında Türk firmaları için ciddi fırsatlar olduğunu belirtiyor. Küçükbarak, “Biz de bu yönde yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve Türkiye adına iyi işler yapmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu alanda ihracatımızı arttırmaya odaklanıyoruz.” diyor. SmartMessage’ın yenilikçi teknolojisi ve yenilenen yüzü ile global rekabette güç kazandıklarını da belirten Oğuz Küçükbarak, “2023 yılı bizim için önemli bir milat. Yenilenmiş yapısı ve daha da kolay kullanılan arabirimi ile platformumuz tüm dünyadaki pazarlamacıları mutlu edecek şekilde güncellendi. Artık ürünümüzü SmartMessage Pazarlama Platformu olarak daha kolay biçimde tüm dünyaya pazarlamaya hazırız.” dedi.

 

Pazarlama, Hızla Değişiyor!

Oğuz Küçükbarak’a göre pazarlamadaki değişimleri en hızlı şekilde algılayıp, uygulamak ve ürünlerde sunabilmek global rekabet açısından oldukça önemli. Bu alanda Türkiye’nin ihracatını yükseltmek için neler yapılması gerektiğini şöyle açıklıyor: “Çok hızlı değişen bir sektörde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yenilenen müşteri alışkanlıklarına adapte olmak günümüzün zorlukları arasında öne çıkıyor. Platformumuzu yenilerken dünyadaki değişime ayak uydurmak için yoğun çaba sarfettik. Tüm dünyadaki pazarlamacıların kampanya yönetiminden segmentasyona, otomasyondan dijital izin yönetimine verimli bir şekilde kullanabilecekleri ürünlere ihtiyaçları var. Biz de bulutun gücünü, platformumuzda daha yaygın bir şekilde kullanarak, ihtiyaçlara uygun, esnek bir yapıyla maksimum fayda sağlamasını planladık. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde global pazarda ön plana çıkmayı hedefliyoruz.”

 

Pazarlamacıların Güncellenen İhtiyaçlarına Cevap 

Pandemi ve sonraki dönemin dünya ekonomisindeki etkisini en çok hisseden iş alanları arasında pazarlama da bulunuyor. Ekonomik belirsizlikler özellikle pazarlama bütçelerinin azaltılması ve ekiplerin küçültülmesi gibi sonuçlara neden olurken; pazarlama platformlarının imdada yetiştiğinin altını çizen Oğuz Küçükbarak şunları söylüyor: “SmartMessage’ı yenilerken tüm dünyada ihtiyaç duyulan ürün özelliklerinin yanı sıra, değişen pazarlama dengelerini de göz önüne aldık. Yatırımın tam karşılığını veren, pazarlamacıların üstünden operasyonel yükü alan ve işlerini kolaylaştıran bir yapı oluşturmak için ekstra çaba harcadık. Bu bağlamda birçok pazarlama yeteneğini tek adresten hızlı bir şekilde yönetebilmek önemli bir avantaj oluşturacak. Altyapı olarak günümüzün hızına uygun bir değişimin yanı sıra kullanım kolaylığını hep ön planda tuttuk. SmartMessage Pazarlama Platformu ile bir pazarlamacı tek bir arabirimden kolayca kampanyalarını ve bildirimlerini yönetebiliyor, dijital izinleri kontrol edebiliyor ve otomasyon kurguları oluşturabiliyor. Detaylı raporlarla ileriye yönelik doğru aksiyonları alma şansını yakalıyor. Kısıtlı zamanlarda bile önemli işlerin yapılabileceği bir platformu hayat geçirmenin heyecanını yaşıyoruz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir