Notting Hill Karnavalı’nda bıçaklı saldırılar: 3 yaralı

İngiltere’nin başşehri Londra’daki klâsik Notting Hill Karnavalı’nda düzenlenen bıçaklı taarruzlarda biri ağır olmak üzere üç kişinin yaralandığı açıklandı.

The Guardian gazetesinin aktardığına nazaran, Londra Metropolitan Polisi, 25 Ağustos Pazar günü yaşanan bir bıçaklı taarruzda 32 yaşındaki bir bayanın yaralandığını, hastaneye kaldırılan bayanın hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladı. Polis, dün yaptığı açıklamada ayrıyeten karnavalda düzenlenen üç bıçaklı atak hakkında bilgi sahibi olduklarını, yaralanan 29 yaşındaki bir erkeğin hastaneye kaldırıldığını, hayati tehlikesinin olmadığını belirtti. 24 yaşındaki bir erkeğin de bıçaklandığı aktarılırken, durumu hakkında bilgi verilmedi. Polisin açıklamasına nazaran, karnaval sırasında 15 polis memuru da akına uğradı. Hiçbir polis memurunu önemli yara almazken, polis grupları 90 kişiyi gözaltına aldı.

‘BAZILARI BURAYA KABAHAT İŞLEMEK İÇİN GELMİŞ’

Bir polis sözcüsü hususa ait açıklamasında, “Yüz binlerce kişi bugün fantastik bir kutlamanın keyfini çıkarmak için Notting Hill karnavalına geldi” diyerek polis memurlarının bu bireylerin güvenliğini sağlamak için ‘çok dikkatli planlanmış bir polis operasyonu düzenlediğini’ belirtti. Sözcü, “Maalesef bir azınlık cürüm işlemek ve şiddet uygulamak için buraya gelmiş” tabirlerini kullandı. Karnaval sırasında uyuşturucu bulundurma, hırsızlık, darp, cinsel hatalar, hırsızlık, azot oksit (kahkaha gazı) bulundurma ve öteki kamu tertibi hatalarıyla irtibatlı olarak bir dizi şüphelinin de gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Almanya’nın Solingen kentinde düzenlenen ‘Çeşitlilik Şenliği’nde de cuma akşamı bıçaklı atak olmuş, akında üç kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD üstlenirken Suriye vatandaşı olduğu bildirilen kuşkulu tutuklanmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir