Eski Türkiye güzelleri Nebahat Çehre ve Çağla Şıkel’den İdil Bilgen’e destek!

Miss Turkey 2024 finalinde 24 yaşındaki İdil Bilgen, Türkiye’nin en hoş kızı unvanını kazandı. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Bilgen, doktorluk mesleğine karşın hoşluk müsabakasındaki başarısıyla dikkat çekti. Babası Levent Bilgen’in Türkiye’nin Kiev (Ukrayna) Büyükelçisi olduğu bilinen genç doktor, önümüzdeki dönemde Türkiye’yi Miss World müsabakasında temsil edecek.

Ancak İdil Bilgen, toplumsal medyada beklediği dayanağı bulmakta zorlandı. Müsabaka sonrası birçok kullanıcı, hoşluğu ve temsil yeteneği konusunda tenkitlerde bulundu. Bilhassa toplumsal medya platformlarında Bilgen’e yönelik olumsuz yorumlar, müsabakanın yankılarının büyük bir kısmını oluşturdu.

Ahmet Çakar’ın, “Ben temsil etsem daha iyi” sözlerini kullandığı bir görüntü da toplumsal medyada gündem oldu.

Bu tenkitlerin akabinde, Türkiye’nin değerli hoşluk yarışı kazananları, Bilgen’e dayanak verdi. 1960 Miss Turkey birincisi ve ünlü oyuncu Nebahat Çehre, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben kızımızı çok beğendim. Yolu, bahtı açık olsun” tabirleriyle Bilgen’in ardında durdu.

1997 Miss Turkey birincisi ve başarılı model Çağla Şıkel de reaksiyonunu sert bir biçimde lisana getirerek, “Bir genç kıza yapılan bu şiddeti ve buna kahkahalarla eşlik eden herkesi kınıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir