İtalya’da yapılan bir araştırma, kahvenin bağırsak mikrobiyomuna tesirlerini ortaya çıkardı.
Bilim insanları, İtalya’nın Trento Üniversitesi öncülüğünde yürütülen araştırma kapsamında, 25 ülkeden 54 binin üzerinde bireyin tıbbi datalarını tahlil etti.
Uzmanlar, kahve içenler ile içmeyenler ortasındaki mikrobiyal farklılıkları ayrıntılı formda inceledi.
Araştırma, kahve içen bireylerde bağırsak mikrobiyal çeşitliliğinin besbelli biçimde daha yüksek olduğunu gösterdi. Bilhassa ‘Lawsonibacter asaccharolyticus’ isimli bakterinin kahve tüketenlerde, tüketmeyenlere kıyasla 4,5 ila 8 kat daha fazla olduğu tespit edildi.
Uzmanlar, kahvedeki biyoaktif bileşenlerin bilhassa kinik asit ve trigonellin üzere unsurların mikrobiyal büyümeyi tetiklediğini açıkladı.
Kızıl Goncalar kamera gerisi: Cüneyd, Hasna, Sadi Hüdayi Güneş ve Müyesser konuştu! |
Günün öne çıkan haberleri… TIKLAYIN – İstanbul Barosu’na “terör örgütü propagandası” savıyla soruşturma başlatıldı TIKLAYIN – Murat Batı | Örneklerle e-ticarette yüzde 1’lik stopaj uygulaması Muğla’da helikopter hastaneye çarptı: 4 kişi hayatını kaybetti TIKLAYIN – Arap Baharı’nın 14’üncü yıl dönümünde Suriye’de rejim değişikliği: Aktörler nasıl bakıyor? İşte kulislerde taban fiyat ve emekli aylığı için konuşulan son rakamlar TIKLAYIN – Temas kurulmamış Amazon kabilesi birinci sefer görüntülendi |