BBC’nin eski spikerine ‘çocuk istismarından’ hapis cezası verilecek

‘Çocuk istismarı’ fotoğrafları ve görüntüleri bulundurmaktan hatalı olduğunu kabul eden BBC’nin eski haber spikeri Huw Edwards’ın mahpus cezasına çarptırılması bekleniyor. Kasım 2023’te gözaltına alınan ve geçtiğimiz aylarda hakkında dava açılan Edwards, bu sabah karar duruşmasına çıktı. Eski spikerin 10 yıl mahpus cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

7-9 YAŞLARINDAKİ ÇOCUKLARA İLİŞKİN İMAJLAR TESPİT EDİLDİ

63 yaşındaki Edwards, nisan ayında ‘doktor tavsiyesi’ üzerine, en kıdemli haber sunucularından biri olduğu BBC’den istifa etmişti. Westminster Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen birinci duruşmada Edwards, diğer bir kişi tarafından kendisine WhatsApp üzerinden gönderilen 41 adet uygunsuz çocuk manzarası bulundurduğunu itiraf etmişti.

Edwards’ın bulundurduğu imajlar ortasında İngiltere hukuk sisteminde en önemli kabahat olarak sınıflandırılan ‘kategori A’ sınıfı 7 görsel de var. Kraliyet Savcılık Servisi, A kategorisindeki imajların büyük kısmının 13-15 yaşları ortasındaki çocukları gösterdiğini fakat iki imajda 7-9 yaşlarında bir çocuğun yer aldığını belirtti.

WHATSAPP’TA TOPLAM 377 MANZARA PAYLAŞILMIŞ

Edwards’ın Aralık 2020’den itibaren yetişkin bir erkekle WhatsApp’ta bağlantıda olduğu ve bu kişinin kendisine toplam 377 cinsel içerikli manzara gönderdiği paylaşıldı. Edwards’ın B kategorisinde 12 adet, C kategorisinde ise 22 adet fotoğraf bulundurduğu da belirtildi. Bu kategoriler cinsel bağlantı içermeyen istismarları sınıflandırıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir