Hamas’tan uluslararası toplum ve BM’ye çağrı: Sessizliği bırakın acımasız suçları durdurun

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada,

“İşgalci İsrail’in ihlalleri, aşırılık yanlısı hükümetin soykırımı sürdürmesine kılıf sağlayan Washington ve Batı başşehirlerinin dayanağıyla devam ediyor.”

sözü kullanıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde, bilhassa kuzey ve güney bölgelerinden gelen yüzbinlerce kişinin sığındığı, orta bölümlerinde silahsız sivilleri gaye almaya devam ettiği belirtilen açıklamada, şu tabirlere yer verildi:

“İşgal ordusu, ailelere yönelik menfur katliamların yanı sıra Gazze Şeridi’nin bombalar altındaki çeşitli bölgeleri için tehcir talimatları çıkararak silahsız sivilleri maksat alıyor. Son olarak birçok çocuk 16 bireyden oluşan bir ailenin de olduğu onlarca kişiyi öldürdü.”

İsrail’in toplu cezalandırma ve etnik paklığın en nahoş biçimlerinden biri olarak, 10 aydır sivilleri direkt ve kasıtlı halde amaç almaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, milletlerarası topluma ve BM’ye “sessizliği bırakmaları, Filistinli sivilleri muhafaza sorumluluğunu üstlenmeleri, İsrail’in sivillere karşı işlediği acımasız cürümleri durdurmak ve bu hataların işlenmesinden sorumlu tutmak için çalışmaları” davetinde bulunuldu.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin orta bölümündeki Ez-Zevayide kasabasının güney girişinde düzenlediği hücumda 9’u çocuk 16 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail, Gazze’de zarurî göçü sistematik bir silah olarak kullanıyor

İsrail, 7 Ekim’de başlattığı akınlardan bu yana yayınladığı “tahliye” kararlarıyla Gazze’de yaşayan Filistinlileri daima olarak göçe zorluyor.

Birleşmiş Milletlerin (BM) datalarına nazaran, Gazze’de yaşayan her 10 şahıstan 9’u İsrail akınları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı.

Gazze’de oradan oraya savurulan Filistinliler, ataklar ve besin sorununun yanı sıra mecburî göç nedeniyle güç günler geçiriyor.

BM’ye nazaran, Gazze’deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göç etmek zorunda kalıyor.

İsrail, taarruz başlatacağını duyurarak Gazzelileri zorla yerinden ettirmeyi sürdürüyor

İsrail ordusu dün Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş 1 milyondan fazla Filistinliyi sıkıştırdığı ve “insani bölge” olduğunu argüman ettiği Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi’nin kimi kısımlarına hücum başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlerden bir sefer daha göç etmelerini istemişti.

Ayrıca akın başlatacağı Deyr el-Belah kentinin doğusundaki bölgelerin yanı sıra Han Yunus’a bağlı El-Karara, Cela, Hamed ve Nasr bölgelerinin de boşaltılması daveti yapmıştı.

İsrail ordusu bugün de Gazze Şeridi’nin orta kısmında daha evvel tekraren taarruzların maksadı olan Megazi Mülteci Kampı ile geniş bir alanı kapsayan birtakım bölgelere hücum başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlerden bir defa daha göç etmelerini istemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir