Sakız gibi çiğneyende ne dert kalıyor ne tasa! Kabızlığı 5 dakikada yok ediyor

Küçük ancak güçlü besin kaynaklarından biri olan kuru üzümü 5 dakika boyunca ağızda çiğneyerek yemenin yararlarını biliyor musunuz? İşte bu kolay ancak tesirli alışkanlığın bedene getirileri.

Besinleri uzun müddet çiğnemek tükürük üretimini artırarak ağız içindeki asit düzeyini istikrarlar. Diş çürükleri ve başka diş hastalıklarına karşı hami bir kalkandır. Tıpkı vakitte ağız içindeki yemek artıklarını temizleyecektir.

Doğal şekerler içeren kuru üzüm bedeninize süratli bir güç sağlar. Gücün temel ünitesi olan kaloriyi de yükselten şekerler, bilhassa fizikî etkinlik gerektiren durumlarda tesirlidir. Spor yaparken yahut uzun saatler boyunca çalışırken ağzınıza kuru üzüm atabilirsiniz.

Ağızda uzun müddet kuru üzüm çiğnediğiniz vakit sindirimdeki mekanik parçalama sürecini aktive etmiş olacaksınız. Bu durum da besinlerin daha küçük modüllere bölünmesini sağlayacak. Sindirim kolaylığı yaratan bu alışkanlık kabızlık sorunlarını hafifletecek. 5 dakika boyunca kuru üzüm çiğneyin, tesirlerini göreceksiniz.

Kuru üzümdeki antioksidanlar cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olur, kırışıklıkların ve cilt lekelerinin oluşumunu geciktirebilir. Cildiniz kuru üzüm ve gibisi yiyeceklerle beslendiğinde daha parlak ve canlı görünebilir.

Aynı vakitte demir eksikliği nedeniyle sık sık yorgun hissediyorsanız, kuru üzüm size doğal bir tahlil sunabilir. Demir, kan üretimini takviyeler ve bedeninizin oksijen taşıma kapasitesini artırır.

Tatlı gereksiniminizi sağlıklı bir halde giderme konusunda da kuru üzüm kusursuz bir alternatiftir. Tatlı krizlerine doğal ve düşük kalorili bir tahlil sunar, bu da diyet yapanlara yardımcı olur.

Kuru üzümde bulunan kalsiyum ve boron mineralleri kemik sıhhati için çok değerlidir. Kalsiyum, kemik yoğunluğunu artırır ve kemik erimesi riskini azaltır. Boronun buradaki tesiri, D vitaminine deste olmaktır.

Menopoz sonrası bayanlarda birtakım hormonal değişiklikler kemik mineral yoğunluğunun azalmasına neden olabilir. O nedenle kuru üzüm desteği bedenin gücünü artırır. Kuru üzümü doğal bir destek olarak düşünerek tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir