HKP’den Türkiye Barolar Birliği’ne diploma başvurusu: ‘Erdoğan’ın attığı bütün imzalar geçersizdir’

Geçen hafta Türkiye Psikiyatri Derneği’ne bir mektup kaleme alan HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut (Efe), bu sefer de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasına ait Türkiye Barolar Birliği’ne “Barolar, mesleklerinin kendilerine yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirmeli, diplomasız Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının gayrimeşru olduğunu ortaya koyan kararlar alıp açıklamalar yapmalıdırlar…” içerikli bir mektup yazdı.

Mektupta HKP lideri Efe; Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili bugüne kadar Eyüp Lisesi’ne, Marmara Üniversitesi’ne, YSK’ye, TBMM’ye, İBB’ye, ÖSYM’ye ve MSB’ye müracaatta bulunduklarını fakat hiçbir kurumdan olumlu bir dönüş olmadığını belirtti.

“ERDOĞAN’IN ATTIĞI BÜTÜN İMZALAR GEÇERSİZDİR”

Anayasa’nın 101’inci hususunu hatırlatan Efe, “Tayyip Erdoğan’ın diploması yok. Erdoğan’ın Askeralma Dairesi’ne verdiği tahsil dokümanından başlamak üzere, İstanbul Belediye Başkanlığı devrinden, milletvekilliği devrinden, başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı devrinden beri attığı bütün imzalar geçersizdir, yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.

HKP lideri Efe, Türkiye Barolar Birliği’nden “Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olabilmesi, mevcut yasalar çerçevesinde mümkün değildir. Ülkemizde yaşanan bu hukuksuzluğa karşı çıkıyoruz. Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak tanımıyoruz. Şu anda Türkiye’nin yasal, legal bir Cumhurbaşkanı yoktur, onun attığı bütün imzalar geçersizdir” biçiminde bir açıklama yapılmasını talep etti.

“ERDOĞAN’IN DİPLOMASI BULUNMAMAKTADIR”

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran, HKP Genel Lideri Nurullah Efe’nin kaleme aldığı mektubu Türkiye Barolar Birliği yetkililerine teslim etti.

TBB önünde açıklama yapan Kıran, “AKP’giller’in reisi Tayyip Erdoğan’ın diploması bulunmamaktadır. HKP Genel Başkanı Nurullah Efe bu mevzuda Türkiye Barolar Birliği’ne, Ankara, İzmir ve İstanbul Baroları’na müracaatta bulundu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir